Gezondheidstherapeute in de natuurgeneeskunde 

SOPHIE DE BRUEKER

GEZONDHEIDSTHERAPEUT

IN DE NATUURGENEESKUNDE

Relaxatietherapeut / massage

Info@sophiedebrueker.be

0486/930840

Problemen:

  • Overgangsproblemen, hormonale problemen, PCOS, schildklierproblemen
  • Oververmoeidheid, slaapproblemen, lichamelijke klachten als gevolg van burn-out.

Als gezondheidstherapeut in de natuurgeneeskunde doe ik aan integrale coaching. Bij deze coaching geven we aandacht aan zowel het lichaam als de geest. Doel is om je te begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling en tegelijkertijd aandacht te hebben voor je innerlijke balans. Je wordt begeleid op vlak van voeding, stressbeheersing, gezondheidsondersteuning via de natuurgeneeskunde. Verder zetten we in op manuele therapie zoals ontspanningsmassage of een dieptemassage als dit nodig blijkt te zijn binnen jouw klachtenpatroon die je hinderen of storend zijn.

Naast de verbetering van de lichamelijke balans door lifestyle, voeding en beweging, kijken we ook naar patronen en overtuigingen.

Belangrijk  daarbij is dat je de signalen van jouw lichaam gaat herkennen. Ik geef je graag de tools en handvatten waardoor jij weer de regisseur van je lijf en leven wordt. Het is mijn streven om van jou een betere versie van jezelf te maken. Dit om te voorkomen dat jouw klachten in de toekomst niet meer terug hoeven te komen.

Ik begeleid mensen met lichamelijk klachten zoals burn-out, stress, slaapproblemen, PCOS, schildklierklachten, overgangsklachten, …. Andere klachten zoals hooikoorts, darmproblemen  en vermoeidheid weet ik eveneens hoe er dient te worden mee omgegaan. Ik geef steeds een integrale therapie en coaching op maat.

Het eerste consult is vrij uitgebreid. Het is belangrijk om een totaalbeeld van jouw klachten in kaart te brengen. Daaruit filteren we jouw hulpvraag en zetten we een therapeutisch traject uit om deze vraag te behandelen.

De weg naar herstel, behoud of verdere uitbouw van het evenwicht tussen lichaam en geest staat centraal in de wereld van de natuurlijke therapieën. In die wereld wordt uitgegaan van het basisprincipe van Hippocrates en Galenus: ‘Behandel de zieke in plaats van de ziekte!’ Dit houdt in dat in samenspraak met de cliënt op zoek wordt gegaan naar de oorzaken van de lichamelijke klachten.

Na het gesprek over de aard van de klacht(en) wordt afgewogen welk therapeutisch traject gevolgd wordt. De behandelingen bestaan uit relaxatietechnieken zoals ademhalingsoefeningen en meditatieoefeningen die worden ondersteund door fytotherapie. Daarnaast zijn er tal van lichaamsbehandelingen die onderdeel zijn van een integrale aanpak. We beogen daarbij de cliënt vitaler, energierijker en gezonder te maken.

De massagetherapie bestaat uit verschillende manuele therapieën zoals:

  • ONTSPANNINGSMASSAGE is een rustgevende behandeling voor lichaam en gezicht met warme olie die verrijkt is met essentiële oliën naar voorkeur.
  • DIEPTEMASSAGE: Om die kenmerkende diepgang te bereiken, is het noodzakelijk dat er gewerkt wordt zonder olie. In het begin kan dit mogelijk wat pijnlijk aanvoelen, en dit vooral in gebieden waar er onvoldoende bloeddoorstroming is. Door deze behandeling komt de bloeddoorstroming weer goed op gang, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en zuurstofrijk bloed aangevoerd. Na de behandeling ervaart de cliënt een gevoel van verlichting, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak.
  • VOETREFLEXOLOGIE is een manuele therapie waarbij uw voeten een grondige massage krijgen met olie. Via de energiemeridianen behandel ik uw voeten met drukpunttechnieken. Dit om de corresponderende organen te beïnvloeden.
  • LYMFEDRAINAGE is een zachte behandeling die het lymfestelsel stimuleert. Het doel van lymfedrainage is door spiraalvormige pompbewegingen overtollig lymfevocht beter en sneller af te voeren.

Hebt u bepaalde ziekteklachten? Of wilt u gewoon een betere en meer stabiele gezondheid? Na het afnemen van de anamnese wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke middelen. Vele voorbeelden uit de praktijk tonen aan dat het behandelen van verschillende klachten volstaat met een natuurgeneeskundige tussenkomst. Dringt zich echter een medische behandeling op, dan heeft de natuurgeneeskunde louter een ondersteunende functie.

LET’S WORK TOGETHER