Gezondheidstherapeute in de natuurgeneeskunde 

SOFIE DE BRUEKER

GEZONDHEIDSTHERAPEUT

IN DE NATUURGENEESKUNDE

Relaxatietherapeut / massage

Info@sophiedebrueker.be

0486/930840

De weg naar herstel, behoud of verdere uitbouw van het evenwicht tussen lichaam en geest staat centraal in de wereld van de natuurlijke therapieën. In die wereld wordt uitgegaan van het basisprincipe van Hippocrates en Galenus: ‘Behandel de zieke in plaats van de ziekte!’ Dit houdt in dat in samenspraak met de cliënt op zoek wordt gegaan naar de oorzaken van de lichamelijke klachten.

Na het gesprek over de aard van de klacht(en) wordt afgewogen welk therapeutisch traject gevolgd wordt. De behandelingen bestaan uit relaxatietechnieken zoals ademhalingsoefeningen en meditatieoefeningen die worden ondersteund door fytotherapie. Daarnaast zijn er tal van lichaamsbehandelingen die onderdeel zijn van een integrale aanpak. We beogen daarbij de cliënt vitaler, energierijker en gezonder te maken.

De massagetherapie bestaat uit verschillende manuele therapieën zoals:

  • ONTSPANNINGSMASSAGE is een rustgevende behandeling voor lichaam en gezicht met warme olie die verrijkt is met essentiële oliën naar voorkeur.
  • DIEPTEMASSAGE: Om die kenmerkende diepgang te bereiken, is het noodzakelijk dat er gewerkt wordt zonder olie. In het begin kan dit mogelijk wat pijnlijk aanvoelen, en dit vooral in gebieden waar er onvoldoende bloeddoorstroming is. Door deze behandeling komt de bloeddoorstroming weer goed op gang, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en zuurstofrijk bloed aangevoerd. Na de behandeling ervaart de cliënt een gevoel van verlichting, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak.
  • VOETREFLEXOLOGIE is een manuele therapie waarbij uw voeten een grondige massage krijgen met olie. Via de energiemeridianen behandel ik uw voeten met drukpunttechnieken. Dit om de corresponderende organen te beïnvloeden.
  • LYMFEDRAINAGE is een zachte behandeling die het lymfestelsel stimuleert. Het doel van lymfedrainage is door spiraalvormige pompbewegingen overtollig lymfevocht beter en sneller af te voeren.

Hebt u bepaalde ziekteklachten? Of wilt u gewoon een betere en meer stabiele gezondheid? Na het afnemen van de anamnese wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke middelen. Vele voorbeelden uit de praktijk tonen aan dat het behandelen van verschillende klachten volstaat met een natuurgeneeskundige tussenkomst. Dringt zich echter een medische behandeling op, dan heeft de natuurgeneeskunde louter een ondersteunende functie.

LET’S WORK TOGETHER