Loading...
Kindercoaching/therapie & studiebegeleiding 2018-11-29T17:34:41+00:00

Kindertherapie/coaching

Binnen onze kindertherapie/coaching hebben we een sterk team van een 5-tal personen. Elke vraag wordt door dit team van professionelen bekeken en er wordt een intensief behandelingsplan opgesteld.  Dit kan in samenspraak met de arts of scholen.

Ik stel ze graag aan u voor:

  • Paulien Bael: klinisch psychologe en kindertherapeute
  • An-Katrien Van Overmeir, orthopedagoge en mindfulnessexperte voor kinderen
  • Laura Van Iseghem: bachelor ergotherapie, specialisatie peuters en kleuters
  • Lavinia Verleyen: bachelor toegepaste psychologie, school – en pedagogische, opleiding studiecoach af. 
  • Sarah De hainaut psychotherapeute

Bij de therapie houden we rekening met de ontwikkelingsfase van het kind en werken we aan de problematiek door tal van speltechnieken.  Ook gebruiken we mindfulness en talrijke speltechnieken om eventuele concentratieproblemen beter te begeleiden.

Hierbij vinden we het als moeder ook belangrijk de ouders te ondersteunen. We willen allen het beste voor ons kind, maar soms hebben we hier wat hulp, bevestiging of begeleiding in nodig.

Hoe voelen zij zich en wat kunnen zij doen om bij te dragen tot een betere ontwikkeling van hun kind?

 

Paulien Bael is kinderpsychologe-therapeute.

Tijdens de kinder- en pubertijd duiken heel wat veranderingen op. Het is een periode waar veel vaardigheden vorm krijgen, die belangrijk zijn in het verdere leven. Door verschillende stressfactoren die op het pad van het kind/de jongere en het gezin verschijnen, kan de ontwikkeling soms stroef verlopen.  Samen met de kinder- en jongerenpsycholoog kan dan nagegaan worden wat de noden en behoeften van het kind/jongere en zijn omgeving zijn.

Paulien Bael is master in de klinische psychologie, met als specialisatie kinderen en jongeren. Verder volgde ze een gespecialiseerde jaaropleiding in de kindertherapie en een praktische cursus omtrent geschikte communicatie bij medische procedures en pijn. Naast haar job als kinder- en jongerenpsycholoog bij AVVIZO is Paulien ook werkzaam als psychosociaal begeleider op de pediatrische afdeling in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst.

Kinderen en jongeren (4 tot 18 jaar) kunnen bij haar terecht wanneer problemen opduiken en wanneer ‘lekker in je vel zitten’ niet meer steeds van toepassing is. Ze gaat samen met het kind/de jongere en zijn omgeving op zoek naar oplossingen, sterktes en hanteringsmethoden om struikelpunten het hoofd te bieden. In een intakegesprek (60 minuten) wordt samen met het kind/jongere en de ouders de hulpvraag in kaart gebracht. Daarna wordt er afhankelijk van het traject individueel en/of gezinsgericht aan de slag gegaan.

“Een psychologisch consult duurt 60 minuten, aan 50 euro. Bij kinderen en adolescenten met een beperktere aandacht en concentratie zal een consult ongeveer 45 tot 50 minuten duren, aan 40 euro.”

Studie – en loopbaanbegeleider, Lavinia VerleyenLoopt leren en studeren niet zo vlot als je zou willen? Lijkt een bepaald vak echt niet te lukken? Ervaar je problemen op het werk? Of twijfel je aan de juiste loopbaankeuze? Dan kan extra begeleiding een uitkomst bieden voor jou.

Ik vertrek steeds vanuit de vraag die de cliënt stelt en zal deze centraal stellen. Ik overloop samen naar wat er minder goed gaat, maar ook diens kwaliteiten en talenten zullen we niet uit het oog verliezen. We zullen samen op zoek gaan naar de juiste oefeningen, tips, handvaten, … die je kan gebruiken in jouw dagdagelijkse situatie. Tenslotte vind ik het belangrijk dat ons begeleidingstraject op maat en in overleg wordt opgesteld.

Ikzelf ben afgestudeerd als bachelor toegepaste psychologie, school – en pedagogische en rond ik binnenkort de opleiding studiecoach af.
Daarnaast heb ik een mooie ervaring binnen de HR-sector opgebouwd, een sector waar ik vandaag nog in tewerkgesteld ben. Een ervaring die ik zeker kan gebruiken om mensen te coachen en begeleiden in hun loopbaanvragen.

 

An-Katrien Van Overmeir is onze master in orthopedagogieK en heeft ruime ervaring met kinderen en jongvolwassenen.

Zij heeft ruime ervaring met kinderen en jongvolwassenen met een ontwikkelingsstoornis.Als orthopedagoge ben ik reeds enkele jaren actief als coördinator en begeleidster in een revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren met ontwikkelingsstoornissen.  Zo kon ik me verdiepen in het begeleiden van jonge mensen in het intense groeiproces dat zij doormaken op weg naar de volwassenheid.  De samenleving waarin onze kinderen en jongeren opgroeien is erg complex geworden. Kinderen worden enorm uitgedaagd om te voldoen aan steeds hogere eisen. Vaak resulteert dit in stress, spanning, problemen op school, in hun gezin of andere klachten. En zo wordt de zoektocht naar wie ze werkelijk zijn en de ontwikkeling van hun troeven en talenten belemmerd.

Tijdens de coaching gaan we samen op zoek naar een goede manier van omgaan met moeilijkheden en obstakels die op het pad komen. Hierbij staat het kind en zijn/haar verhaal centraal en wordt gestreefd naar optimale groei en ontplooiing. De sterktes, kwaliteiten en interesses van het kind zijn hierbij van grote meerwaarde.  Onder andere via mindfulness zal getracht worden om bewustwording, emotionele veerkracht, aandacht en creativiteit in het omgaan met moeilijkheden te cultiveren. Kinderen worden gestimuleerd om krachtiger en bewuster in het leven staan en weerbaarder zijn voor de moeilijkheden die inherent zijn aan het leven.

Een sessie van 50 min coaching is 50 euro.

Voor een traject mindfulness van 8 sessies is het 160 euro voor een kind. Ze krijgen daar een werkmap en leesboekje mindfulness ook voor.

 

     Laura Van Iseghem

Kinderen leren in de kleuterklas voorbereidende rekenvaardigheden en voorbereidend schrijven. Het is belangrijk dat de kinderen de voorbereidende vaardigheden optimaal onder de knie krijgen vooraleer ze starten met het aanvankelijk rekenen en/of schrijven. Indien ze deze niet onder de knie hebben zullen zij moeilijkheden ervaren.

Binnen de ergotherapeutische behandeling leren de kinderen voorbereidende reken- en schrijfvaardigheden aan. Wat houdt dit in voor het voorbereidend rekenen: tellen, getalbegrip en rekentaal. Voor de schrijfmotoriek wordt voornamelijk gewerkt op de pengreep, schrijfhouding en schrijfpatronen. De doelgroep die ik behandel zijn kinderen van het eerste kleuterklas tot en met het eerste leerjaar.

Ik werk in een centrum voor ambulante revalidatie waar ik kinderen behandel met ontwikkelingsachterstand en leerstoornissen. De grootste doelgroep die ik hier behandel zijn kleuters met onder meer moeilijkheden op vlak van voorbereidende rekenvaardigheden en schrijfmotoriek. Een consultatie bij mij kost 20 euro voor een halfuur en 25 euro voor 45 min.

Binnen de algemene psychotherapie is er ook plaats voor een integratieve en humanistische psychotherapeutische aanpak van Sarah De Hainaut.

Binnen de kindertherapie richt ik me vooral op het Co.D.A.E. model, wat een zeer bruikbaar model is binnen de cliëntgerichte therapie. We leggen vooral de focus op de groei van het kind vanuit een psychodynamisch perspectief. Er zit meer in je kind dan je denkt.

Binnen mijn therapie gaan we vooral zeer praktisch aan de slag door tal van leuke oefeningen waarbij we beter de problematiek van het kind kunnen onderzoeken. Op basis van deze intake stellen we een individueel behandelingsplan op.

Sarah De Hainaut is maatschappelijk assistent/psychotherapeut en volgde een intensieve opleiding bij Psy10 en heeft als moeder een grote voeling met het kind maar ook met de ouder.

Hierbij biedt zij ook een belevingsonderzoek aan.

 

 

Een consult kost 50 euro, soms zijn de sessies wat korter omdat het voor jongeren moeilijker is te concentreren. dan kost het 40 euro voor 45 minuten.

Voor info mail naar sarah@avvizo.be

of bel naar 0496/18 53 11

Mijn kind

Ach mijn kind , heb zoete dromen!
Want het echte leven moet nog komen.
Speel en lach…
k’zal er altijd zijn
om je te helpen te vergeten , wat zoveel beter kon zijn.
Neem het beste met je mee , van wat je hebt geleerd!
Zodat het niet tegen je keert.
K’hou van je lach en je lieve snoet
K’wil voor jou t’beste , hou je goed
Je moeke