Kindertherapie

Binnen onze kindertherapie/coaching hebben we een sterk team van een 3-tal personen. Elke vraag wordt door dit team van professionelen bekeken en er wordt een intensief behandelingsplan opgesteld.  Dit kan in samenspraak met de arts of scholen.

Ik stel ze graag aan u voor:

  • Amy To: Beeldend therapeut voor kinderen, jongeren en ouders

  • Sarah De Hainaut : kindertherapeute – psychotherapie

  • Yasmine Haegens: Klinisch psychologe, Diagnostiek, auti-coaching

  • San Wuyts: Bachelor orthopedagoge, systeemtherapeute, trauma therapeute

Bij de therapie houden we rekening met de ontwikkelingsfase van het kind en werken we aan de problematiek door tal van speltechnieken.  Ook gebruiken we mindfulness en talrijke speltechnieken om eventuele concentratieproblemen beter te begeleiden.

Hierbij vinden we het als moeder ook belangrijk de ouders te ondersteunen. We willen allen het beste voor ons kind, maar soms hebben we hier wat hulp, bevestiging of begeleiding in nodig.

Hoe voelen zij zich en wat kunnen zij doen om bij te dragen tot een betere ontwikkeling van hun kind?

Yasmine Haegens

Master in de klinische psychologie, diagnostiek, auti-coaching, faalangst, schoolmoeheid

Yhaegens@gmail.com

 

San Wuyts

Bachelor orthopedagogie en traumatherapeut. Ik begeleid zowel jongeren, volwassenen als jongvolwassen. Ik hanteer verschillende methodieken waaronder ontwikkelings-, lichaamsgerichte en systemische therapie.

Voor meer info en/of afspraken mail naar: praktijk@sanwuyts.be of bel naar 0489/97 12 49 www.sanwuyts.be

 

 

Amy To , beeldend therapeut voor kinderen, jongeren en ouders

Wanneer woorden tekort schieten…. jouw zorgen, moeilijkheden, problemen zijn soms moeilijk onder woorden te brengen. Dan kan de creatieve therapie hier een oplossing bieden: via creatieve methodieken proberen we te achterhalen wat er in jou omgaat, waar het moeilijk gaat en hoe we hiermee best omgaan. Je hoeft hiervoor niet creatief onderlegd of tekenwonder te zijn, het gaat hem eerder toelaten in een therapeutisch proces te treden met behulp van diverse (crea)oefeningen. Vooral bij kinderen en jongeren merken we dat het woord niet altijd de gemakkelijkste taal is. Daarom kan creatieve therapie een manier vormen om hun moeilijkheden of zorgen zichtbaar te maken.

In mijn therapiën heb ik oog voor de brede (gezins)context. We zullen we dan ook stilstaan bij jouw context/gezin, want omgevingsfactoren kunnen een invloed hebben op je mentaal welbevinden. Ouders worden maximaal betrokken en er wordt ook gekeken hoe de thuiscontext kan bijdragen aan het welzijn van het kind of de jongere. Mijn ervaringen in het sociaal werk in diverse contexten vormen hierbij zeker een meerwaarde. Momenteel ben ik tevens werkzaam als therapeut in het kinder- en jongerenteam in een Dienst Geestelijke Gezondheidszorg.

Mijn benaderingen vul ik verder aan met invloeden uit de mindfulness en ACT therapie, omdat we in de huidige samenleving veel van ons en van anderen vergen. Mild zijn voor onszelf en vertragen lijkt onnatuurlijk maar zeker belangrijk!

Mijn opleidingen:

– Bachelor sociaal werk

– Banaba creatieve therapie

– Contextuele counseling

– Basisopleiding eetstoornissen

– Integratieve kinder-en jongerentherapie

 

Bachelor sociale agogiek

0497/24 40 76

 

Sarah De Hainaut

Binnen de algemene psychotherapie is er ook plaats voor een integratieve en humanistische psychotherapeutische aanpak van Sarah De Hainaut.

Binnen de kindertherapie richt ik me vooral op het Co.D.A.E. model, wat een zeer bruikbaar model is binnen de cliëntgerichte therapie. We leggen vooral de focus op de groei van het kind vanuit een psychodynamisch perspectief. Er zit meer in je kind dan je denkt.

Binnen mijn therapie gaan we vooral zeer praktisch aan de slag door tal van leuke oefeningen waarbij we beter de problematiek van het kind kunnen onderzoeken. Op basis van deze intake stellen we een individueel behandelingsplan op.

Sarah De Hainaut is maatschappelijk assistent/psychotherapeut en volgde een intensieve opleiding bij Psy10 en heeft als moeder een grote voeling met het kind maar ook met de ouder.

Hierbij biedt zij ook een belevingsonderzoek aan.

 

 

Mijn kind

Ach mijn kind , heb zoete dromen!
Want het echte leven moet nog komen.
Speel en lach…
k’zal er altijd zijn
om je te helpen te vergeten , wat zoveel beter kon zijn.
Neem het beste met je mee , van wat je hebt geleerd!
Zodat het niet tegen je keert.
K’hou van je lach en je lieve snoet
K’wil voor jou t’beste , hou je goed
Je moeke