Kindertherapie/coaching

Binnen onze kindertherapie/coaching hebben we een sterk team van een 3-tal personen. Elke vraag wordt door dit team van professionelen bekeken en er wordt een intensief behandelingsplan opgesteld.  Dit kan in samenspraak met de arts of scholen.

Ik stel ze graag aan u voor:

  • Paulien Bael: kinderpsychologe
  • Sarah De Hainaut : kindertherapeute – psychotherapie
  • Sigrid: auti-coach (zie pagina auti-coaching)

Bij de therapie houden we rekening met de ontwikkelingsfase van het kind en werken we aan de problematiek door tal van speltechnieken.  Ook gebruiken we mindfulness en talrijke speltechnieken om eventuele concentratieproblemen beter te begeleiden.

Hierbij vinden we het als moeder ook belangrijk de ouders te ondersteunen. We willen allen het beste voor ons kind, maar soms hebben we hier wat hulp, bevestiging of begeleiding in nodig.

Hoe voelen zij zich en wat kunnen zij doen om bij te dragen tot een betere ontwikkeling van hun kind?

 

Paulien Bael

Paulien Bael is kinderpsychologe.

Tijdens de kinder- en pubertijd duiken heel wat veranderingen op. Het is een periode waar veel vaardigheden vorm krijgen, die belangrijk zijn in het verdere leven. Door verschillende stressfactoren die op het pad van het kind/de jongere en het gezin verschijnen, kan de ontwikkeling soms stroef verlopen.  Samen met de kinder- en jongerenpsycholoog kan dan nagegaan worden wat de noden en behoeften van het kind/jongere en zijn omgeving zijn.

Paulien Bael is master in de klinische psychologie, met als specialisatie kinderen en jongeren. Verder volgde ze een gespecialiseerde jaaropleiding in de kindertherapie en een praktische cursus omtrent geschikte communicatie bij medische procedures en pijn. Tot slot is Paulien infant mental health specialist in opleiding.

Kinderen en jongeren (4 tot 18 jaar) kunnen bij haar terecht wanneer problemen opduiken en wanneer ‘lekker in je vel zitten’ niet meer steeds van toepassing is. Ze gaat samen met het kind/de jongere en zijn omgeving op zoek naar oplossingen, sterktes en hanteringsmethoden om struikelpunten het hoofd te bieden. In een intakegesprek (60 minuten) wordt samen met het kind/jongere en de ouders de hulpvraag in kaart gebracht. Daarna wordt er afhankelijk van het traject individueel en/of gezinsgericht aan de slag gegaan.

Een psychologisch consult duurt 45 tot 60 minuten, aan 50 euro.

Sarah De Hainaut

Binnen de algemene psychotherapie is er ook plaats voor een integratieve en humanistische psychotherapeutische aanpak van Sarah De Hainaut.

Binnen de kindertherapie richt ik me vooral op het Co.D.A.E. model, wat een zeer bruikbaar model is binnen de cliëntgerichte therapie. We leggen vooral de focus op de groei van het kind vanuit een psychodynamisch perspectief. Er zit meer in je kind dan je denkt.

Binnen mijn therapie gaan we vooral zeer praktisch aan de slag door tal van leuke oefeningen waarbij we beter de problematiek van het kind kunnen onderzoeken. Op basis van deze intake stellen we een individueel behandelingsplan op.

Sarah De Hainaut is maatschappelijk assistent/psychotherapeut en volgde een intensieve opleiding bij Psy10 en heeft als moeder een grote voeling met het kind maar ook met de ouder.

Hierbij biedt zij ook een belevingsonderzoek aan.

 

Lieselot Malfroy
Master Pedagogische Wetenschappen – Orthopedagogiek
Integratief psychotherapeut (i.o.)

Een consult kost 50 euro, soms zijn de sessies wat korter omdat het voor jongeren moeilijker is te concentreren. dan kost het 40 euro voor 45 minuten.

Voor info mail naar lieselot@avvizo.be

of bel naar 0465/02 64 92

Mijn kind

Ach mijn kind , heb zoete dromen!
Want het echte leven moet nog komen.
Speel en lach…
k’zal er altijd zijn
om je te helpen te vergeten , wat zoveel beter kon zijn.
Neem het beste met je mee , van wat je hebt geleerd!
Zodat het niet tegen je keert.
K’hou van je lach en je lieve snoet
K’wil voor jou t’beste , hou je goed
Je moeke