Loading...
Burn-out coaching en Stressmanagement 2018-08-08T13:45:24+00:00

Als stress je niet meer loslaat….

Ziekteverzuim neemt de laatste jaren ontzettend snel toe en de grote boosdoener is Stress!

Bij Avvizo leggen we vooral de nadruk op preventie en hoe pakken we het beter aan.

We moeten de focus leggen op het individu, want spijtig genoeg zal de omgeving zich niet aanpassen aan jouw behoeften. De kinderen moeten nog steeds naar school, het huishouden ruimt zichzelf niet op, financiële zorgen, werkdruk door veranderingen, veeleisende klanten en die collega is weeral ziek.

Samen bekijken we jouw wereld. Ieder pad is anders en dus gaan we bij AVVIZO voor een sterke individuele aanpak.

Op basis van het Stresskwadrant kunnen we bekijken welke kleine aanpassingen in ons leven een stressreductie kunnen betekenen.

Met het 5 G schema bekijken we ons gedrag.

Samen stellen we een behandelingsplan op. Ik coach je zo goed mogelijk richting genezing.

Binnen AVVIZO kunt u rekenen op 2 therapeuten binnen dit domein:

Sarah en Anja.

    Sarah De Hainaut:   Na een 3 tal jaar als loopbaanbegeleider aan de slag te zijn, besef ik de nood

zaak voor een extra ondersteuning betreffende stressmanagement en -reductie. Ik schoolde me bij in burn-out coaching en tijdens de opleiding psychotherapie werd de nodige aandacht gegeven aan de gevolgen van Stress op het lichaam en mentale toestand. Stress is enkel negatief als deze aanhoudend is.   We moeten ze op gepaste tijd kunnen loslaten. Relativeren is 1 van de technieken om alles in perspectief te zetten en het piekeren stop te zetten. Elk individu gaat hier anders mee om en elk individu ervaart stress ook verschillend. Iedereen heeft zijn eigen trigger naar stress. Laten we deze samen kaderen en relativeren.

        Baetens Anja:  We lopen onszelf vaak voorbij. Opgejaagd door de drukte van de dag, de rush van het leven. Ons lichaam is niet gemaakt om in die haast- en spoed modus te blijven staan. Het geeft ons stille signalen, constante vermoeidheid,hoofdpijn, last in de nek en schouders of andere vage klachten.  Tijd voor ontladen, rust en energie opladen nemen we amper. Tot we de gezondheidsklachten niet langer kunnen negeren.

Een gezonde geest in een gezond lichaam.    Ook ik verloor mezelf in het “nooit goed-genoeg en steeds bezig syndroom”. En ik heb wel degelijk ondervonden hoe nefast die constante stress voor mijn lichaam was.

Vanuit mijn eigen proces ben ik gestart met een opleiding gezondheidscoaching. Later gevolgd door een opleiding integrale coaching en stress- en burnout coaching (bij YourCoach).   Als coach bied ik je een luisterend oor voor jouw hulpvraag.    Door gerichte en prikkelende vragen, krijg jij nieuwe inzichten en kan je concreet stappen ondernemen.Terug leren contact maken met jouw lichaam is cruciaal in dit traject.

Jij bent de expert van jouw leven, jij bepaalt de richting en het tempo.

Ik zorg ervoor dat jij in beweging komt.      Ik ben pragmatisch ingesteld, heb een no-nonsense aanpak en ben rustig van aard.

Tegelijkertijd zal ik jou uitdagen zodat jij de stappen die voor jou goed aanvoelen, onderneemt.

Wat je nog niet weet:

–  ik ben trotse mama van twee dochters (8 en 10 jaar)

–  ik ben een frevent lezer (Nora Roberts, Santa Montefiore enz)

–  ik spreek een aardig mondje Frans, Engels, Duits en Italiaans

–  ik hou ervan om tijd alleen door te brengen en lange wandelingen met mijn hond te maken.

Voor meer info mail naar sarah@avvizo.be of bel naar 0496/ 18 53 11

Prijs: 50 euro voor 1 consult van 60 minuten